Atingeri de mătase- trucuri pentru mâini catifelate

O simplă strângere de mână sau o mângâiere- mâini catifelate și unghii impecabile fac aceste gesturi memorabile. O simplă aplicare, uneori, a unei creme de mâini nu este de ajuns. Supuse în permanență uscăciunii, mâinile au nevoie de o îngrijire mai atentă și de tratamente intensive. Azi vă propun mici trucuri care pot face adevărate miracole.

Pielea de căprioară

Masează fiecare unghie, folosind o bucată de piele de căprioară, timp de zece secunde, printr-o mișcare de du-te-vino. Acest tratament favorizează creșterea și dezvoltarea sănătoasă a unghiilor, le întărește structura și le face mai lucioase.

Unghiera

Pentru a nu fi afectate straturile cornoase și a nu se exfolia, înmuiați foarte bine unghiile înainte de a le scurta.

Pilă de cristal

Este pila ideală pentru modelarea formelor pătrate și de migdală. Față de modelul clasic aceasta nu distruge straturile cornoase și astfel, unghiile capătă un aspect sănătos și o formă plăcută.

Fier și acizi grași esențiali

Când unghiile tale sunt fragile, indică o carență a acestor elemente. Prin urmare, mărește aportul lor prin dietă: carne, fructe uscate, pește gras, nuci și legume verzi. Vezi https://www.csid.ro/beauty/ingrijire-frumusete/grasimi-bune-pentru-o-piele-frumoasa-14502942/

Săpunul lichid

Pentru a elimina eficient bacteriile, medicii recomandă spălarea mâinilor pentru cel puțin 5 minute. Însă, astfel, se elimină stratul hidrolipidic care protejează pielea de uscăciune. Prin urmare, diminuează aceste efecte înlocuind săpunul solid cu cel lichid. Alege formule cremoase, hidratante și îmbogățite cu uleiuri esențiale, sau adaugă câteva picături de ulei de măsline, amestecând bine.

Vitamina E

Uleiul face minuni pentru piele, unghii și mai ales, pentru cuticule. Aplică o picătură pe fiecare unghie și cu o dischetă demachiantă masează unghia de aproximativ 10 ori. Acest masaj va diminua și va hrăni pielițele, astfel că nu vor mai crăpa.

Lapte, periuță de dinți și zahăr

Acidul lactic topește celulele moarte și pielea devine netedă și catifelată după o baie de 10 minute in lapte cald. O periere delicată a mâinilor cu o periuță de dinți uzată, va avea același efect. Masajul prin periere stimulează circulația și hrănește pielea. Pentru masaj folosește 2-3 lingurițe cu zahăr amestecate cu puțin suc de fructe. Vei obține mâini catifelate imediat și pe termen lung.

Suc de lămâie și sare

Este cel mai bun înălbitor pentru unghiile pătate. Stoarce o jumătate de lămâie, adaugă o linguriță cu sare, amestecă și scufundă mâinile in acest amestec pentru 10 minute. Clătește, aplică o cremă de mâini și masează bine. Repetă tratamentul de două ori pe săptămână. Vezi si https://beautydrops.ro/5-sfaturi-pentru-o-manichiura-impecabila/

Ulei de măsline

Este un remediu eficient pentru unghii casante sau mâini foarte uscate. Încălzește uleiul la o temperatură suportabilă apoi scufundă-ți mâinile în el pentru 10 minute. După ce a expirat timpul, îndepărtează surplusul de pe mâini, masează-le 5 minute, apoi șterge cu un șervețel grăsimea rămasă. Pentru ca efectul să fie maxim, nu spăla mâinile pentru măcar jumătate de oră. Vei obține astfel mâini catifelate și unghii impecabile.

Cartoful

Cartoful are nenumărate proprietăți, printre care și cea de antiinflamator.E deosebit de util când mâinile se umflă. Un cartof dat pe răzătoare și aplicat pe mâini 15 minute te va ajuta să le redai suplețea.

S-ar putea să-ți placă și...