Buze uscate sau crăpate- Remedii la îndemâna oricui

Uleiul de migdale- conține acizi grași și ajută la tratarea eczemelor. Câteva picături pe buzele uscate vor face minuni. Uleiul de migdale ajută și în cazul părului uscat și degradat.

Uleiul de cocos– este un bun emolient, hidratează pielea și are calități anti-bacteriene ajutând la prevenirea infecției buzelor foarte crăpate.

Castraveții- ajută la hidratarea buzelor uscate, furnizând resurse de vitamine și minerale pentru ca buzele tale să arate impecabil.

Umidificatorul- iarna, căldura din dormitor îți poate usca pielea pe timpul somnului iar un umidificator este cea mai bună soluție pentru a nu te trezi cu buzele uscate.

Exfoliant cu zahăr și miere- exfolierea ajuta la îndepărtarea pielii moarte astfel că, buzele tale vor rămâne hidratate și moi. Zahărul are calități abrazive, ceea ce îl face un exfoliant natural extraordinar. De asemenea, zahărul atrage umezeala din mediul înconjurător și o transferă în pielea ta. Amestecă zahăr cu miere, aplică pe buze, freacă ușor cu o perie cosmetică apoi îndepărtează.

Ceaiul verde- nu arunca pliculețele folosite de ceai verde. După ce ți-ai pregătit o ceașcă de ceai, folosește conținutul pliculețului pentru a exfolia buzele. Ceaiul verde este bogat în antioxidanți și minerale, conține polifenoli care reduc inflamarea și diminuează efectele îmbătrânirii.

Vitamina E- vitamina E se găsește în farmacie sub formă de ulei. Aplică-l pe buze, pentru a forma o barieră hidratantă. Vitamina E conține colagen care ajută la regenerarea pielii.

S-ar putea să-ți placă și...