Trucuri pentru fiecare tip de păr

Gras, Mixt, Uscat, Fragil sau Tern?

Sigur te regăsești în una din aceste categorii. Stai liniștită, nu e capătul lumii! Trebuie doar să îți îngrijești părul în funcție de necesitățile lui și el îți va fi recunoscător. Iată mai jos câteva trucuri pentru fiecare tip de păr.

PĂRUL GRAS- Prioritatea ta- Curățarea

Deși ești tentată să folosești șampoane care să curețe in profunzime, trebuie să le alegi pe cele delicate. Ideal este să le alternezi cu un șampon tratament pentru părul gras, care va calma glandele sebacee. Dacă obișnuiești să te speli pe cap zilnic, trebuie să folosești, neapărat, șampoane speciale, pentru uz zilnic. Este bine să nu lași problema să se instaleze pentru că, pe lângă aspectul dezagreabil, sebumul favorizează căderea părului. În timpul spălării, masează delicat rădăcinile, cu vârful degetelor.

Ingrediente minune: Urzica protejează scalpul, propolisul este revitalizant iar bergamota are calități purifiante.

Urzica, propolis și bergamota

PĂRUL MIXT- Prioritatea ta- Reechilibrarea

Părul mixt este gras la rădăcină dar are vârfurile uscate. Ca să îl echilibrezi folosește argila sub formă de mască. Argila absoarbe excesul de sebum, fără să usuce firul de păr. Periază- ți părul câteva minute pe zi, dar numai pe lungimea firului de păr, fără să atingi scalpul ca să nu îl iriți și să nu favorizezi producția de sebum. La fel ca și în cazul părului gras, nu este indicat să freci abuziv, fiindcă nu vei face decât să înrăutățești situația.

Ingrediente minune: Salvia si lavanda reduc sebumul și floarea-soarelui hidratează.

Salvia, lavanda și floarea-soarelui

PĂRUL USCAT- Prioritatea ta- Hidratarea intensă

Părul se deteriorează foarte repede devenind imposibil de coafat, din cauza lipsei de keratină. Ca să rupi acest cerc vicios, oprește pierderile de sebum, limitând la maxim agresiunile directe asupra părului- uscarea la temperaturi foarte ridicate, decolorarea, expunerea la soare fără protecție. Preventiv folosește un spray protector, pulverizat pe părul umed, înainte de periere. Încheie fiecare sesiune de spălare a părului cu o mască ultra-hidratantă.

Ingrediente minune: uleiurile de carthame (șofrănel) și de nuci, unt de karité (shea) sau mango.

Uleiuri de carthame (șofrănel), nuci, unt de karité (shea) sau mango

PĂRUL FRAGIL- Prioritatea ta- Consolidarea

Evită pe cât posibil tot ceea ce înseamnă agresiune mecanică. Înlocuiește pieptenii si periile din material sintetic cu cele  din păr natural. De asemenea, nu folosi elastice subțiri ci unele mai groase. Hidratează-ți părul regulat și folosește zilnic un ser fără clătire pentru vârfuri. Și, cel mai important, tunde-ți vârfurile despicate regulat.

Ingrediente minune: Mierea pentru că este hidratantă și revitalizantă, iar proteinele din soia repară fisurile.

Mierea și soia

PĂRUL TERN- Prioritatea ta- Revitalizarea

Factorii externi- calcarul din apă, poluarea, praful, dar și cei interni- stresul, oboseala, alimentația deficitară- sunt responsabili pentru lipsa de vitalitate a părului. Aprovizionează-te cu spray-uri pentru descurcarea părului, fără clătire și produse speciale pentru păr obosit. Ele au un efect pe termen lung, revitalizând pielea capului. Apa folosită la clătirea părului și aerul pentru uscarea lui să fie la temperaturi moderate.

Ingrediente minune: citricele si proteinele din grâu îi dau părului strălucire.

Citrice și grâu

Alte trucuri pentru fiecare tip de păr aici.

S-ar putea să-ți placă și...